وظایف مدیر ساختمان | مدیر ساختمان چه اختیاراتی دارد

وظایف و اختیارات مدیر ساختمان

وظایف و اختیارات مدیر ساختمان چیست؟

مدیر ساختمان مسئول حفظ و اداره ساختمان است و می بایست تصمیمات مجمع عمومی مالکین ساختمان و یا هیئت مدیره ساختمان را در محدوده اختیارات خود در ساختمان اجرا نماید.

  • بیمه نمودن ساختمان در برابر آتش سوزی
  • دریافت شارژ ساختمان طبق مصوبه مجمع عمومی ساختمان
  • پرداخت هزینه های جاری ساختمان
  • مدیریت کارکنان و تأمین نیروی انسانی مورد نیاز ساختمان
  • مدیریت تعمیر و نگهداری تأسیسات ساختمان
  • عقد قراردادهای لازم جهت انجام فعالیت های ساختمان
  • رسیدگی به امور ساختمان، تعمیرات و نوسازی و فضای سبز ساختمان
  • اجرای قوانین و مقررات در ساختمان طبق اساسنامه
  • حل اختلاف بین ساکنین و مالکین ساختمان
  • درخواست صدور اظهارنامه و اجرائیه در موارد ضروری
  • برگزاری مجامع عمومی و مدیریت آن
  • ارائه گزارشات ماهیانه به هیئت مدیره و بازرسان

 

بیمه نمودن ساختمان در برابر آتش سوزی

بر اساس قانون تملک آپارتمانها بیمه آتش سوزی از جمله اقدامات مهم و احتیاطی است که مدیر ساختمان موظف است آن را انجام دهد. مدیر یا مدیران جهت حفظ و نگهداری ساختمان و تأسیسات و تجهیزات مربوطه وظیفه دارند کل بنای ساختمان را در برابر آتش سوزی بیمه نمایند به این ترتیب سهم هر یک از مالکان به تناسب سطح زیر بنای اختصاصی آنها به وسیله مدیر ساختمان تعیین و از آنها اخذ می گردد و به بیمه گذار پرداخت می شود. در صورت عدم اقدام و بروز آتش سوزی، مدیر مسئول جبران خسارت وارده می باشد.

 

دریافت شارژ ساختمان طبق مصوبه مجمع عمومی ساختمان

هر ساله مجمع عمومی سالیانه مالکین ساختمان با توجه به هزینه های پیش رو ساختمان و همچنین نرخ تورم مبلغی را به عنوان شارژ ساختمان تعیین می نماید. مدیر ساختمان موظف است بر این اساس مبلغ شارژ جاری را از ساکنین ساختمان و مبلغ شارژ عمرانی را از مالکین به جهت اداره امور ساختمان دریافت نماید.

 

پرداخت هزینه های جاری ساختمان

یکی از وظایف مدیر ساختمان محاسبه و پرداخت هزینه های جاری هر ساختمان می باشد. هزینه هایی از قبیل قبوض آب، برق و گاز مشاع، هزینه های تعمیر و نگهداری، هزینه کارکنان، هزینه مواد و مصالح مصرفی قسمتهای مشاع و … می باشد. در صورتی که به دلیل عدم پرداخت به موقع هزینه ها، ارائه خدماتی متوقف گردید مسئولیت آن با مدیر ساختمان خواهد بود.

 

مدیریت کارکنان و تأمین نیروی انسانی مورد نیاز ساختمان

در هر ساختمانی برای انجام امورات جاری آن نیاز به به کارگیری نیروی انسانی است. مدیر ساختمان بر اساس نیاز قسمت های مشاع ساختمان اقدام به جذب نیروی انسانی می کند و مسئولیت آموزش و نظارت بر عملکرد آن را خواهد داشت. نیروی های انسانی مود نیاز ساختمان به شرح زیر می باشند:

  1. لابی من یا لابی ومن
  2. سرایدار
  3. نگهبان یا نیروی حراست
  4. تعمیر و نگهدار آسانسور
  5. تعمیر و نگهدار تأسیسات مکانیکی
  6. تعمیر و نگهدار تأسیسات برقی
  7. حسابدار
  8. نیروهای خدماتی

 

مدیریت تعمیر و نگهداری تأسیسات ساختمان

تأسیسات برقی و مکانیکی ساختمان یکی از مهمترین بخش های یک ساختمان محسوب می شود که می بایست با دقت بالایی رسیدگی گردد. مسئولیت مدیریت تعمیر و نگهداری از تأسیسات ساختمان با مدیر ساختمان است و می بایست نیروهای متخصص برای هر بخش را شناسایی و به منظور رسیدگی به تأسیسات ساختمان آنها را به کار بگیرد.

 

عقد قراردادهای لازم جهت انجام فعالیت های ساختمان

بستن قرارداد با نیروی انسانی یکی از مهم ترین وظایف مدیر ساختمان به شمار می آید. بارها دیده شده است که نبود یک قرارداد فی مابین افراد با هم، مشکلاتی را به وجود می آورد که بعضاً قابل حل نبوده و منجر به خسارت های بالایی می شود.

 

رسیدگی به امور ساختمان، تعمیرات و نوسازی و فضای سبز ساختمان

یکی از اصلی ترین وظایف مدیر ساختمان رسیدگی به امورات ساختمان به شرح زیر می باشد:

  1. رسیدگی به امور نظافت قسمت های مشاع ساختمان
  2. رسیدگی به فضای سبز ساختمان
  3. تأمین تجهیزات و ملزومات مورد نیاز ساختمان
  4. بررسی اشکالات در قسمت های مشاع و پیگیری برای رفع آنها
  5. بازسازی و نوسازی فضاهای فرسوده ساختمان

 

اجرای قوانین و مقررات در ساختمان طبق اساسنامه

اجرای قوانین و مقررات در هر ساختمان یکی از اساس ترین اقدامات به جهت ایجاد نظم و انظباط در ساختمان است و نبود قوانین و مقررات باعث سلب آرامش برای ساکنین خواهد شد. به همین دلیل مدیر ساختمان به عنوان مجری قانون در ساختمان می بایست به قوانین و مقررات تملک آپارتمانها اشراف کافی داشته باشد تا بتواند قوانین لازم را در ساختمان پیاده نماید. در اغلب ساختمانها قوانین و مقررات مورد نظر مالکین ساختمان در اساسنامه ای که در مجمع عمومی مالکین تشکیل می شود مشخص است و مدیر ساختمان می بایست به استناد آن اقدامات خود را انجام دهد. جهت اطلاع بیشتر با نحوه تنظیم اساسنامه ساختمان می توانید به مقاله مربوطه مراجعه فرمایید. مشاهده مقاله اساسنامه ساختمان

 

حل اختلاف بین ساکنین و مالکین ساختمان

در بعضی از ساختمان ها اختلاف نظر هایی مابین ساکنین و مالکین ساختمان ها به وجود می آید که بهتر است این اختلافات توسط مدیر ساختمان پیگیری شود. به همین دلیل مدیر ساختمان می بایست با قوانین و مقررات آشنا باشد تا به بهترین شکل اختلافات موجود بین ساکنین و مالکین ساختمان را حل و فصل نماید.

 

درخواست صدور اظهارنامه و اجرائیه در موارد ضروری

یکی از اقداماتی که مدیر ساختمان می بایست پیگیری نماید درخواست صدور اظهارنامه و اجراییه برای ساکنین ساختمان می باشد. در صورتی که یک یا چند از اعضای ساختمان به تکالیف خود در برابر ساختمان عمل نکرده باشند مدیر ساختمان در ابتدا با گفتگو و در نهایت از طریق مراجع قانونی نسبت به مطالبه حقوق ساختمان از شخص مورد نظر اقدام خواهد کرد.

 

برگزاری مجامع عمومی و مدیریت آن

مجمع عمومی مالکین ساختمان می بایست حداقل سالی یکبار در هر ساختمان برگزار گردد. مجمع عمومی مالکین بالاترین مقام تصمیم گیرنده در هر ساختمان است که می بایست برای تشکیل آن اقداماتی انجام گردد. مدیر ساختمان وظیفه انجام تشریفات قانونی برگزاری این مجامع را خواهد داشت. برای اطلاع از نحوه تشکیل مجمع عمومی ساختمان به لینک مقاله مراجعه فرمایید. مشاهده مقاله مجمع عمومی ساختمان

 

ارائه گزارشات ماهیانه به هیئت مدیره و بازرسان

یکی دیگر از مهمترین وظایف مدیر ساختمان تهیه و ارائه گزارشات به ساکنین، مالکین و بازرسان ساختمان از کارهایی که طی یک ماه جاری در ساختمان انجام شده است می باشد. گزارشات ماهیانه می بایست به صورت دقیق تهیه شود و شامل جزییات زیر می باشد:

  1. ارائه گزارشات مالی ماهیانه (هزینه ها، بدهی ها و درآمد های ساختمان)
  2. مشخص نمودن واحدهای بدهکار و بستانکار
  3. گزارش از وضعیت کارکنان و عملکرد آنها
  4. گزارش از وضعیت قبوض مصرفی و میزان مصرف
  5. گزارش در خصوص وضعیت تأسیسات مکانیکی و برقی
  6. اقداماتی که می بایست در آینده تصمیم گیری شود.

 

خدمات اکسیمان

اکسیمان ارائه دهنده خدمات مدیریت ساختمان مسکونی، اداری و تجاری در شهر تهران است که با کادری مجرب به ارائه خدمات می پردازد.

آشنایی با خدمات مدیریت ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی